Prinsjesdag 2022
Lees hier de veranderingen en wijzigingen voor 2023
Prinsjesdag 2022 – wijzigingen 2023
 
Eindejaartips 2021
https://www.baetadvies.nl/eindejaarstips-2021
 
 Btw en verzendkosten

Als klanten zelf de facturen maken dan zien we vaak de volgende fout. Op verzendkosten wordt dan namelijk geen btw berekend. Dat komt natuurlijk omdat er ook geen btw wordt betaald over postzegels of verzendkosten. Toch is dit niet goed. De btw moet berekend worden over de totale vergoeding die in rekening wordt gebracht. Dus ook verzendkosten, telefoonkosten of reiskosten.

In de meeste gevallen zal het btw tarief 21% zijn. Als jouw dienst of product onder de 9% valt, dan moet je over de verzendkosten ook 9% btw berekenen.

Bron: https://www.vdwexcellent.nl/de_praktijk/

 
Vrijgestelde btw ondernemers

Sinds 1 januari 2020 is er een nieuwe kleine ondernemersregeling. Deze geldt zowel voor alle ondernemers, dus ook voor de B.V.

Als de omzet op jaarbasis lager is dan € 20.000 dan kun je hiervoor misschien in aanmerking komen.

Heb je een vrijstelling van de belastingdienst ontvangen, dan moet je in de boekhouding geen btw meer boeken. Dit gebeurt in de praktijk nog wel steeds, maar dat is niet goed. Binnen Moneybird kies je dan de code BTW-Vrijgesteld.

Je bent niet meer verplicht om een factuur te maken. Aan andere ondernemers zal je dat toch doen, maar dan moet je hierop vermelden dat de Kleine ondernemersregeling van toepassing is.

Bron: https://www.vdwexcellent.nl/de_praktijk/Prinsjesdag 2022 – wijzigingen 2023